04.01.2021

MUNCITORI ÎN CONSTRUCȚII: DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ ÎN REGATUL UNIT

Informații actualizate despre drepturile dumneavoastră ca și muncitor în construcții și pe cine să contactați dacă sunteți exploatat la locul de muncă.

Lucrați peste 48 de ore pe săptămână cu foarte puține pauze sau fără nici o nicio pauză? Ați fost obligat să lucrați într-un mediu de lucru nesigur? Salariul dumneavoastră e sub Salariul Minim Național? Orele dumneavoastră de lucru au fost reduse fără consimțământul dumneavoastră sau ați fost concediat pe nedrept?

Puteți obține sprijin

Este posibil ca unii angajatori să încerce să profite dacă realizează că nu vă cunoasteți drepturile sau dacă nu aveți statut legal în Marea Britanie. Puteți obține ajutor și asistență gratuită, confidențială și de încredere în limba engleză și limba romană dacă:

Dacă ați avut parte de oricare dintre situațiile acestea, faceți notițe despre ceea ce s-a întamplat, asigurandu-vă că includeți detalii despre: 

  • Care a fost incidentul 
  • Când s-a întâmplat 
  • Unde s-a întâmplat 
  • Cine a fost implicat 
  • Martori ai evenimentului 

Aceaste informații vor fi importante și de folos dacă vă decideți să cereți ajutor. 

Documenting an incident (for ROM)

Descărcați model de formular

21.37 KB · docx

Drepturile dumneavostră în Marea Britanie

Drepturile dumneavoastră pot varia în funcție de statutul dumneavoastră de angajat. În Marea Britanie, aveți dreptul de a fi liber de exploatare, trafic uman și sclavie modernă, chiar dacă sunteți un muncitor nedocumentat.

Marea Britanie are un Salariul Minim National (SMN) și nu ar trebui să fiți plătit sub acesta. Începand cu 1 Aprilie 2020, cei cu vârsta de 25 de ani sau peste, au dreptul la un salariu minim de 8,72 lire pe oră; dacă aveți vârsta cuprinsă între 21 și 24 de ani, aveți dreptul la 8,20 lire pe oră și dacă aveți vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani, aveți dreptul la 6,45 lire pe oră. 

Dacă lucrați ore suplimentare, angajatorul dumneavoastră trebuie să vă platească pentru  orele lucrate în plus, iar salariul mediu pentru totalul orelor lucrate nu trebuie să fie mai scăzut decat Salariul Minim National (SMN). 

Dacă aveți o afecțiune de sănătate preexistentă sau vă simțiți bolnav, nu ar trebuie să fiți obligați să lucrați sau nu ar trebui să vi se refuze dreptul la Concediul Medical Plătit. Cei care câștigă mai mult de 118 lire pe săptămână vor avea dreptul la Concediul Medical Plătit (SSP). De asemenea, puteți să revendicați Concediul Medical Plătit dacă vă autoizolați pentru că un membru al casei dumneavoastră are virusul. 

Dacă absentați patru sau mai multe zile lucrătoare consecutive de la locul de muncă din cauza unei boli, angajatorul vă poate cere să furnizați dovada bolii. Vă puteți autocertifica absența aici

Important: Nu se aplică nici un cost celor care caută diagnostic sau tratament pentru Covid-19. Acest lucru este valabil pentru toate persoanele, indiferent de statutul lor de imigrant. Nu este necesar să se verifice statutul de imigrant pentru persoanele străine care sunt doar testate pentru Covid-19 sau sub tratament pentru Covid-19. 

Pentru orice alte probleme de sănătate, vă puteți înregistra la un Cabinet de Medicină de Familie (GP). Serviciile de Accidente și Urgență (A&E) ale Serviciului Național de Sănătate (NHS) vor oferi asistență pentru probleme urgente de sănătate, pentru care nu vor fi percepute costuri pe moment, dar s-ar putea să fiți nevoit să suportați costuri dacă veți fi admis pentru îngrijiri suplimentare. 

Dacă aveți orice fel de nevoi medicale ce nu au legatura cu Covid-19 sau aveți probleme/dificultăți în a beneficia de asistență medicală, puteți contacta Doctors of the World

Dacă lucrați mai mult de șase ore pe zi, trebuie să vi se acorde o pauză de douăzeci de minute. De asemenea, trebuie să vi se acorde o zi liberă pe săptămâna sau două zile libere la fiecare două săptămâni. 

Nu vi se poate impune să lucrați mai mult de 48 de ore într-o săptămâna, inclusiv ore suplimentare, decât dacă ați ales să faceți asta. Dacă în trecut ați fost de acord să lucrați mai mult de 48 de ore, vă puteți răzgândi în orice moment, informându-vă angajatorul. 

Înainte de a începe orice loc de muncă, trebuie să primiți un contract sau o declarație scrisă care să descrie termenii de angajare. Acesta trebuie să includă o descriere clară a ceea ce veți face, unde și când veți lucra, cu cât veți fi plătit, când veți fi plătit și de câte pauze și vacanțe veți beneficia. 

Chiar dacă companiile angajează pentru locuri de muncă „urgente” sau „cu un început imediat” tot trebuie să vă ofere un contract înainte de a începe locul de muncă.

Angajatorul dumneavoastră trebuie să vă acorde un fluturaș de salariu care să detalieze câte ore ați lucrat și cu cât ați fost plătit. De asemenea, ar trebui să vă informeze despre orice deduceri salariale.

Orice deduceri din salariu ar trebui să fie evidențiate clar în fluturașul dumneavoastră de salariu. Este obișnuit să aveți deduceri salariale pentru impozite și asigurări naționale (National Insurance). Alte deduceri, de exemplu pentru mâncare sau transport, s-ar putea să nu fie legale. 

Angajatorul dumneavoastră s-ar putea să vă sugereze că veți primi mai puțin decat Salariul Minim Național (NMW) datorită banilor pe care îi datorați sau din cauza lucrurilor pe care vi le oferă, cum ar fi cazare și mâncare. Dacă angajatorul dumneavoastră vă reține bani din salariu, acest lucru ar trebui evidențiat într-un contract scris într-o limbă pe care o ințelegeți. 

Angajatorul dumneavoastră este responsabil pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră la locul de muncă, inclusiv să vă protejeze de expunerea la Covid-19. Ar trebui să vi se asigure instruire în domeniul sănătății și siguranței și să vi se ofere Echipamente de Protecție Personală (PPE) gratuite, care ar putea include măști, mănuși de plastic și săpun de mâini. De asemnea, angajatorul dumneavoastră are obligația de a curăța locul de muncă în mod regulat și trebuie să se asigure că echipele de lucru rămân aceleași pentru a reduce șansele de răspândire a virusului. 

Dacă ați lucrat pentru angajatorul dumneavoastră mai mult de o lună, dar mai puțin de doi ani, nu ar trebui să fiți concediat sau rugat să nu vă mai prezentați la locul de munca fără a vi se da un preaviz de o săptămână. Dacă angajatorul dumneavoastră vă spune să nu vă prezentați la locul de muncă în timpul perioadei de preaviz, acesta tot va trebui să vă plătească pentru durata aceasta. În aceeași măsură, daca ați fost angajat de aceeași companie pentru mai mult de doi ani, nu puteți fi concediat fără motiv. 

Nu ar trebui să fiți concediat dacă ați adus la cunoștință oricare probleme legate de drepturi, cum ar fi faptul că nu ați primit un contract, solicitarea Echipamentului de Protecție Personala (PPE), faptul că nu ați primit salariul minim sau ați fost discriminat. 

Orele dumneavoastră de lucru nu ar trebui să fie reduse fără consimțământul dumneavoastră și orice modificări ale contractului de muncă trebuie să fie acceptate de dumneavoastră în prealabil. Dacă aveți un contract de zero ore, este posibil ca acest lucru să nu fie valabil pentru dumneavoastră, dar puteți căuta sfaturi aici

Pe cine să contactați

Dacă bănuiți că dumneavoastră sau o persoană pe care o cunoașteți a fost asuprită sau exploatată la locul de muncă, vă rugăm să contactați aceste organizații pentru ajutor și asistență gratuită și confidențială.

Citizens Advice (Sfatul Cetățeanului)

Sfatul Cetățeanului (Citizens Advice) oferă consiliere și informații confidențiale despre drepturile dumneavoastră la locul de muncă.

0800 144 8848

https://www.citizensadvice.org.uk/

Liniile locale de consiliere: 

  • Districtul Lewes (inclusiv Seaford, Newhaven, Peacehaven și Telscombe): 01273 007557
  • Wealden (inclusiv Wealdon, Crowborough, Uckfield și Hailsham): 0800 144 8848 
  • Brighton și Hove: 08082 78 78 15 
  • Eastbourne: 03444 111 444 
  • Districtul Rother: 03444 111 444 

Sfatul Cetățeanului în East Sussex www.eastsussexcab.co.uk/ 

Sfatul Cetățeanului în West Sussex www.advicewestsussex.org.uk/

BARKA

BARKA este o linie de ajutor gratuită în Marea Britanie pentru migranții din Europa Centrală și de Est, ce oferă sfaturi/consiliere în limba dumneavoastră maternă cu privire la probleme legate de locul de muncă. Program de lucru: 9:00 – 16:00, de Luni până Miercuri.

0800 171 2926

http://www.barkauk.org/barka-uk-free-helpline/

Modern Slavery Helpline (Linia de asistență pentru sclavie modernă)

Puteți aduce la cunoștință orice suspiciuni sau îngrijorări pe care le aveți cu privire la exploatări prin apelarea Liniei de asistență pentru sclavie modernă. Linia telefonică e gratuită și disponibilă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, în limba engleză și română.

08000 121 700

https://www.modernslaveryhelpline.org/

Dacă dumneavoastră sau o persoană cunoscută se află în pericol iminent, vă rugăm să sunați poliția la numărul de telefon 999. 

Asistența medicală

Indiferent de statutul dumneavostră de imigrant sau indiferent unde locuiți în Marea Britanie, puteți cere să vorbiți cu cineva în limba dumneavoastră maternă. 

Puteți afla mai multe informații despre Covid-19 și sfaturile Serviciului Național de Sănătate aici

Doctors of the World

Dacă aveți orice fel de nevoi medicale ce nu au legătura cu Covid-19 sau aveți probleme/dificultăți în a beneficia de asistență medicală, puteți contacta „Medicii Lumii”. Aceștia oferă ajutor gratuit și confidențial între orele 10:00 și 12:00, de Luni pana Vineri.

0808 1647 686

[email protected]

https://www.doctorsoftheworld.org.uk/

Urmăriți povestea unei victime

Descărcați aplicația The STOP APP

Dacă nu vă aflați în pericol iminent dar ați vrea să raportați ceea ce vi s-a întâmplat sau ați vrea să împărtășiți poveastea dumneavoastră într-un mod anonim pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple și altor persoane, puteți folosi aplicația STOP.