08.03.2022

LUCRĂTORI ÎN SECTORUL PRELUCRĂRII ALIMENTELOR ŞI AGRICULTURĂ

CUM SĂ EVITAȚI EXPLOATAREA LA LOCUL DE MUNCĂ

Îndrumări despre cum să descoperiți un anunț fals de locuri de muncă, să aflați beneficiile dvs. de muncă în Regatul Unit și pe cine să sunați dacă vă confruntați cu o situație de exploatare la locul de muncă.

Știați că?

Cererea mare de lucrători în sectoarele de prelucrare a alimentelor și în agricultură înseamnă că este mai probabil ca exploatarea să aibă loc.

Lucrați în prezent sau căutați de lucru în industria alimentară sau în agricultură? Ați venit în Marea Britanie din altă țară? Știți cum să identificați un anunț fals de angajare? Vă cunoașteți drepturile dvs. de muncă în Marea Britanie? Aveți nevoie de sprijin?

Evitarea anunțurilor false de locuri de muncă

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în Marea Britanie, este important să fiți atent și să știți cum să evitați înșelătoriile virtuale, cum ar fi ‘phishing‘-ul, care are loc atunci când un escroc se folosește de identitatea unei companii sau a unei persoane pentru a obține informațiile dvs. personale; sau ‘spoofing‘-ul, care are loc atunci când un escroc folosește un antet de e-mail fals sau o adresă IP pentru a vă convinge că este legitim – adeseori pentru a obține un câștig din exploatarea acestora.

Aici aveți câțiva indicatori că un anunț de angajare s-ar putea să nu fie legitim:

În persoană și online

 • Anunțul vă cere bani pentru a vă asigura acel loc de muncă. Nu ar trebui să plătiți niciodată pentru a obține un loc de muncă în Marea Britanie.
 • Angajatorul cere o taxă în avans. Metodele de plată nesigure, cum ar fi un card Paysafecard, ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, deoarece banii sunt greu de urmărit prin intermediul acestor platforme.
 • Angajatorul vă solicită să păstrați secretul sau vă încurajează să acționați imediat.
 • Anunțul vă oferă un salariu excesiv de mare.
 • Anunțul vă oferă angajare imediată fără interviu.

Online

 • Anunțul este plin de erori gramaticale.
 • Anunțul vă încurajează să dați clic pe numeroase link-uri de ieșire.
 • Comunicarea de la un potențial angajator vine dintr-un cont de e-mail personal. Majoritatea companiilor au propriul lor domeniu.
 • Anunțul vă este trimis prin e-mail direct de la o adresă de contact necunoscută.
 • Organizația are o prezență minimă în mediul online. Anunțurile legitime ar trebui să vă direcționeze către un portal online adecvat.
 • Anunțul vă garantează o viză pentru Regatul Unit folosind documentele pe care aceștia le furnizează.

Dacă o reclamă pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil că așa și este.

Escrocii vor fura adesea elemente legitime de la companii pentru a pretinde că sunt acele companii, cum ar fi logo-urile acestora. Dacă sunteți suspicios cu privire la legitimitatea unui anunț de angajare, sau dacă vă faceți griji că ați fost înșelat, puteți trimite o plângere către Jobs Aware.

Anunțurile de locuri de muncă false pot apărea și offline. Ar trebui să fiți conștient de faptul că oamenii din jurul dvs. vă pot aborda cu promisiuni de muncă mai bună, dar unii s-ar putea să nu aibă intenții bune și vă pot recruta de fapt pentru un loc de muncă ce vă exploatează.

Dacă ați aplicat la Schema pentru lucrători sezonieri, ar fi trebuit să fiți recrutat prin intermediul unuia dintre acești patru operatori autorizați: Concordia, Pro Force, AG Recruitment and Management Ltd, sau Fruitful Jobs. Dacă nu ați fost recrutat de către aceștia, este posibil ca oferta să fi fost frauduloasă și ar trebui să o raportați la Jobs Aware.

Sunteți deja angajat?

Aceștia pot abuza de orice limitări pe care le puteți avea legat de limba engleză, sau se poate să dorească să renunțe dacă simt că nu vă înțelegeți drepturile sau nu aveți un statut juridic în Regatul Unit.

Totodată sunt partajate o mulțime de informații înșelătoare, ceea ce poate face dificilă cunoașterea drepturilor dumneavoastră.

Puteți obține asistență și ajutor gratuit, de încredere și confidențial dacă:

 • Ați fost pus să lucrați fără să fi semnat un contract de muncă.
 • Ați avut deduceri inexplicabile din salariul dvs.
 • A trebuit să lucrați excesiv de mult (peste 50 de ore pe săptămână).
 • Ați primit amenințări sau ați fost intimidat(ă) cu privire la statutul dvs. de rezidență în Marea Britanie.
 • A trebuit să lucrați în condiții periculoase sau insalubre.
 • A trebuit să operați echipamente sau utilaje specializate fără a avea pregătire profesională.
 • Nu ați primit nicio creștere de salariu pentru orele suplimentare de lucru.
 • Ați fost vătămat fizic sau psihologic de către angajator.
 • Vi s-a refuzat concediul medical plătit sau vi s-a cerut să lucrați chiar și atunci când nu vă simțeați bine.
 • Ați fost forțat să locuiți într-o locuință nesigură sau supraaglomerată oferită de angajatorul dvs.
 • Vi s-au reținut pașaportul sau documentele de identitate.

Dacă ați experimentat oricare dintre aceste situații, notați-vă ceea ce s-a întâmplat, asigurându-vă că includeți detalii despre:

 • Image

  Ce fel de incident a avut loc

 • Image

  Când s-a întâmplat

 • Image

  Unde s-a întâmplat

 • Image

  Cine a fost implicat

Drepturile dumneavoastră de muncă în Marea Britanie

Aveți dreptul de a nu fi exploatat sau abuzat, indiferent de statutul dumneavoastră juridic. Deși asistența poate varia în funcție de situația dvs. exactă, toate persoanele care lucrează în Regatul Unit au drepturi. Nu ar trebui să fiți făcut să vă simțiți neputincios.

Dreptul la un Salariu Minim Național.

Dacă sunteți muncitor în agricultură în Regatul Unit, trebuie să primiți cel puțin Salariul Minim Național.

Începând cu aprilie 2021, în Regatul Unit, acesta este de 8,91 GBP/oră dacă aveți peste 23 de ani, 8,36 GBP/oră dacă aveți între 21 și 22 de ani și 6,56 GBP/oră dacă aveți vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani. Din aprilie 2022, SMN trebuie să crească la 9.50 GBP/oră pentru cei peste 23 de ani, 9.18 GBP/oră dacă aveți între 21-22 și 6.83 GBP/oră dacă aveți vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani. Dacă lucrați ore suplimentare, angajatorul dumneavoastră trebuie să vă plătească pentru timpul suplimentar pe care l-ați lucrat, iar salariul dumneavoastră mediu pentru numărul total de ore pe care le-ați lucrat nu trebuie să fie mai mic decât SMN.

Ar trebui să primiți o confirmare a plății salariului sub forma unui fluturaș de salariu. Unii angajatori vă pot emite fluturașul de salariu în format electronic. Dacă nu aveți acces la un dispozitiv digital care să vă permită să vă verificați fluturașul de salariu, asigurați-vă că ați solicitat fluturașul de salariu ​​în scris.

Informații clare despre deducerile din salariu

Orice sumă dedusă din salariul dvs. ar trebui să fie specificată clar pe fluturașul dvs. de salariu. Este normal să existe deduceri pentru impozit și Asigurări Naționale. Alte deduceri – de exemplu, pentru transport, hrană sau locuință – s-ar putea să nu fie legale.

Dreptul la un mediu de lucru sigur

Agricultura poate fi o industrie periculoasă. Conform legislației britanice, angajatorii trebuie să asigure, în măsura în care este posibil, siguranța și bunăstarea angajaților lor. Dacă angajatorul dvs. angajează cinci sau mai multe persoane, trebuie să aibă o politică în vigoare pentru a le stabili planul de acțiune privind standardele de sănătate și siguranță la locul de muncă. Toți angajații, inclusiv cei care au probleme cu înțelegerea limbii engleze, ar trebui să poată înțelege informațiile furnizate în această politică.

Echipamentele individuale de protecție (EIP) trebuie furnizate gratuit de către angajator, acolo unde este necesar, și trebuie să aibă marcaj CE.

Pentru a descărca un ghid gratuit privind sănătatea și securitatea în agricultură, aprobat de guvern,vizitați website-ul HSE.

Plata indemnizațiilor de boală și concediul medical

Dacă ați fost angajat înainte de 1 octombrie 2013, aveți dreptul la Agricultural Sick Pay (ASP) – Plata Indemnizației de Boală pentru incapacitatea temporară de muncă în Agricultură în Anglia. Trebuie să fi fost angajat în mod continuu de către același angajator timp de cel puțin 52 de săptămâni înainte de prima dvs. zi de absență. Pentru mai multe informații despre ASP, faceți click aici.

Dacă sunteți muncitor în agricultură în Scoția sau Țara Galilor și lucrați pentru același angajator de mai mult de 52 de săptămâni, aveți dreptul să primiți indemnizație de boală de la angajatorul dumneavoastră. În special, nu vă calificați pentru aceasta dacă suferiți o vătămare în afara locului de muncă sau când călătoriți înspre sau dinspre locul dvs. de muncă. Detaliile exacte pentru plata indemnizației de boală în Țara Galilor sunt detaliate în Secțiunea 8 din acest ghid. Detaliile exacte pentru plata indemnizației de boală în Scoția sunt detaliate aici.

Concediul anual și plata concediului

Aveți dreptul, prin lege, la un număr minim de săptămâni de concediu plătit pe an, începând cu prima zi de muncă. Aceasta include lucrătorii cu normă parțială și lucrătorii cu contract pe durată determinată. Detaliile privind dreptul dvs. la concediu ar trebui incluse în contract, dar puteți găsi mai multe informații aici.

Atunci când părăsiți un loc de muncă, angajatorul dumneavoastră este obligat prin lege să vă închidă contractul de muncă și să vă ofere plata concediului – bani acumulați pentru zilele de concediu rămase nefolosite.

Angajatorul dvs. are dreptul de a decide când să vă luați concediul, dar dacă aveți probleme în a obține permisiunea acestuia și vă aflați în Anglia sau Țara Galilor, ar trebui să sunați GLAA la 0345 602 5020.

Sprijin în urma unei concedieri abuzive sau a pierderii de ore

Dacă ați fost concediat(ă) și credeți că decizia a fost nedreaptă, este posibil să o puteți contesta. Pentru a verifica dacă sunteți eligibil(ă) să faceți o contestație, accesați Acas website-ul. Dacă căutați consiliere juridică pentru a face o plângere, vizitați această pagină Acas.

Contractul de muncă

Înainte de a începe munca, trebuie să primiți un contract scris de la furnizorul dvs. de forță de muncă care descrie locul de muncă. Aceasta include o descriere clară a ceea ce veți face, unde veți lucra, cât veți fi plătit, când veți fi plătit și numărul de zile de concediu anual pe care le puteți lua. Angajatorul dvs. ar trebui să vă furnizeze totodată și o declarație scrisă de angajare dacă sunteți angajat mai mult de o lună.

În special, lucrătorii care desfășoară activități independente nu au aceleași drepturi ca și lucrătorii angajați. Lucrătorii prin agenție beneficiază de aceiași termeni și condiții ca și lucrătorii angajați direct pentru o sarcină după 12 săptămâni de angajare continuă.

Protecția împotriva discriminării, abuzului și hărțuirii sexuale

Este ilegal să fiți discriminat(ă), abuzat(ă) sau hărțuit(ă) din cauza țării dvs. de origine, a barierei lingvistice, a genului, a vârstei, a orientării sexuale, a dizabilității, a sarcinii, a concediului de maternitate sau a rasei.

Dreptul la Salariul Minim Național

Dacă sunteți muncitor în sectorul de prelucrare a alimentelor în Regatul Unit, trebuie să primiți cel puțin Salariul Minim Național.

Începând cu aprilie 2021, în Regatul Unit, acesta este de 8,91 GBP/oră dacă aveți peste 23 de ani, 8,36 GBP/oră dacă aveți între 21 și 22 de ani și 6,56 GBP/oră dacă aveți vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani. Din aprilie 2022, SMN trebuie să crească la 9.50 GBP/oră pentru cei peste 23 de ani, 9.18 GBP/oră dacă aveți între 21-22 și 6.83 GBP/oră dacă aveți vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani. Dacă lucrați ore suplimentare, angajatorul dumneavoastră trebuie să vă plătească pentru timpul suplimentar pe care l-ați lucrat, iar salariul dumneavoastră mediu pentru numărul total de ore pe care le-ați lucrat nu trebuie să fie mai mic decât SMN.

Ar trebui să primiți o confirmare a plății salariului sub forma unui fluturaș de salariu. Unii angajatori vă pot emite fluturașul de salariu în format electronic. Dacă nu aveți acces la un dispozitiv digital care să vă permită să vă verificați fluturașul de salariu, asigurați-vă că ați solicitat fluturașul de salariu ​​în scris.

Informații clare despre deducerile din salariu

Orice sumă dedusă din salariul dvs. ar trebui să fie specificată clar pe fluturașul dvs. de salariu. Este normal să existe deduceri pentru impozit și Asigurări Naționale. Alte deduceri – de exemplu, pentru transport, hrană sau locuință – s-ar putea să nu fie legale.

Dreptul la un mediu de lucru sigur

Prelucrarea alimentelor poate fi o industrie periculoasă. Conform legislației britanice, angajatorii trebuie să asigure, în măsura în care este posibil, siguranța și bunăstarea angajaților lor. Dacă angajatorul dvs. angajează cinci sau mai multe persoane, trebuie să aibă o politică în vigoare pentru a le stabili planul de acțiune privind standardele de sănătate și siguranță la locul de muncă. Toți angajații, inclusiv cei care au probleme cu înțelegerea limbii engleze, ar trebui să poată înțelege informațiile furnizate în această politică.

Echipamentele individuale de protecție (EIP) trebuie furnizate gratuit de către angajator, acolo unde este necesar, și trebuie să aibă marcaj CE.

Pentru a descărca un ghid gratuit aprobat de guvern privind sănătatea și securitatea în fabricarea alimentelor și a băuturilor, vizitați website-ul HSE aici.

Plata indemnizațiilor de boală și concediul medical

Persoanele care lucrează în jurul alimentelor deschise în timp ce suferă de anumite infecții pot contamina alimentele sau suprafețele cu care alimentele ar putea intra în contact.

Dacă aveți o infecție a stomacului sau a intestinului și/sau o zonă infectată a pielii care nu poate fi acoperită, ar trebui să fiți exclus de la muncă până la 48 de ore de la încetarea simptomelor. În special, există excepții de la acest lucru, în funcție de tipul de infecție pe care îl aveți. Puteți verifica dacă infecția dvs. vă califică pentru concediu de muncă în Secțiunea din acest raport de la Agenția pentru Standarde Alimentare – Food Standards Agency.

Plata indemnizațiilor de boală (SSP) este disponibilă tuturor lucrătorilor la un plafon de 95,85 GBP pe săptămână, timp de până la 28 de săptămâni. Sunteți eligibil dacă ați lipsit de la serviciu timp mai mult de patru zile, inclusiv, ați raportat boala angajatorului și ați câștigat în medie cel puțin 120 GBP pe săptămână (brut) în ultimele 8 săptămâni. În special, SSP nu este disponibilă dacă desfășurați o activitate independentă sau primiți plata indemnizației legale de maternitate.

Concediul anual și plata concediului

Aveți dreptul, prin lege, la un număr minim de săptămâni de concediu plătit pe an, începând cu prima zi de muncă. Aceasta include lucrătorii cu normă parțială și lucrătorii cu contract pe durată determinată. Detaliile privind dreptul dvs. la concediu ar trebui incluse în contract, dar puteți găsi mai multe informații aici.

Atunci când părăsiți un loc de muncă, angajatorul dumneavoastră este obligat prin lege să vă închidă contractul de muncă și să vă ofere plata concediului – bani acumulați pentru zilele de concediu rămase nefolosite.

Angajatorul dvs. are dreptul de a decide când să vă luați concediul, dar dacă aveți probleme în a obține permisiunea acestuia și vă aflați în Anglia sau Țara Galilor, ar trebui să sunați GLAA la 0345 602 5020.

Sprijin în urma unei concedieri abuzive sau a pierderii de ore

Dacă ați fost concediat(ă) și credeți că decizia a fost nedreaptă, este posibil să o puteți contesta. Pentru a verifica dacă sunteți eligibil(ă) să faceți o contestație, accesați website-ul Acas. Dacă căutați consiliere juridică pentru a face o plângere, vizitați această pagină.

Contractul de muncă

Înainte de a începe munca, trebuie să primiți un contract scris care descrie locul de muncă. Aceasta include o descriere clară a ceea ce veți face, unde veți lucra, cât veți fi plătit, când veți fi plătit și numărul de zile de concediu anual pe care le puteți lua. Angajatorul dvs. ar trebui să vă furnizeze totodată și o declarație scrisă de angajare dacă sunteți angajat mai mult de o lună.

Protecția împotriva discriminării, abuzului și hărțuirii sexuale

Este ilegal să fiți discriminat(ă), abuzat(ă) sau hărțuit(ă) din cauza țării dvs. de origine, a barierei lingvistice, a genului, a vârstei, a orientării sexuale, a dizabilității, a sarcinii, a concediului de maternitate sau a rasei.

Puteți obține asistență și ajutor gratuit, de încredere și confidențial dacă ați întâmpinat probleme în accesarea acestor drepturi. Asigurați-vă să descărcați o broșură GLAA privind drepturile lucrătorilor pentru asistență în limba dvs.

Angajatorul dvs. trebuie să verifice, de asemenea, dacă aveți dreptul legal de a lucra în Marea Britanie. Dacă sunteți cetățean britanic sau cetățean al SEE care a lucrat în Regatul Unit înainte de 31 decembrie 2020, în prezent sunteți eligibil să lucrați în Regatul Unit și, prin urmare, nu trebuie să obțineți o viză de angajare. Totuși, dacă nu vă încadrați în acest criteriu, aveți nevoie de o viză de lucru. Dacă sunteți în căutarea de sprijin privind dreptul dvs. de a lucra în Marea Britanie, vizitați această pagină.

Aflați mai multe despre drepturile dvs. în Marea Britanie și despre unde puteți găsi sprijin pe aplicația Just Good Work.

Organizații de contact

Dacă vă îngrijorează că drepturile dvs. nu sunt respectate sau dacă ați fost victima unui anunț fals de angajare, contactați aceste organizații pentru ajutor și sfaturi confidențiale. Dacă ați fost martorul sau credeți că sunteți o victimă a exploatării prin muncă, puteți suna gratuit Crimestoppers în mod anonim la 0800 555 111. Dacă vă aflați în Anglia sau Țara Galilor, puteți depune și o plângere la GLAA aici.

Dacă ați fost angajat în sectorul agricol în Anglia înainte de 1 octombrie 2013, puteți contacta linia de asistență Acas la 0300 123 1100 sau utilizați pentru Acas Helpline Online a obține sfaturi suplimentare. De asemenea, puteți depune o plângere la Agenția de Plăți Rurale aici.

Dacă lucrați în sectorul de prelucrare a alimentelor și doriți să depuneți o plângere pentru o infracțiune legată de producția de alimente, puteți face acest lucru pe website-ul Food Standards Agency.

Dacă este posibil, atunci când contactați organizațiile de asistență de mai jos, vă rugăm să menționați Project Fair Life ca referință pentru ca aceștia să înțeleagă mai bine ce fel de sprijin să vă ofere.

JobsAware

Jobs Aware oferă ajutor și sfaturi gratuite lucrătorilor din Marea Britanie care au suferit din cauza escrocheriilor cu locuri de muncă sau de practici de lucru nedrepte.

https://www.jobsaware.co.uk/contact

Modern Slavery Helpline

Linia telefonică de sprijin pentru victimele sclaviei moderne și ale exploatării oferă informații, sfaturi și îndrumare cu privire la orice problemă întâmpinată de victimele acestor fenomene, pe întreg teritoriul Marii Britanii. Această linie telefonică este gratuită și disponibilă non-stop în 200 de limbi. Convorbirile sunt confidențiale.

08000 121 700

https://www.modernslaveryhelpline.org/

The Salvation Army

The Salvation Army oferă ajutor specializat pentru toate victimele adulte ale sclaviei moderne, în Anglia și Țara Galilor. Acest ajutor include facilitarea accesului la locuri de muncă, la găsirea unei locuințe, la asistență juridică și sprijin financiar. Linia noastră telefonică pentru asistență confidențială este disponibilă non-stop, la numărul 0800 808 3733.

0300 3038151

https://www.salvationarmy.org.uk/modern-slavery

National Debtline

National Debtline oferă asistență gratuită și informații utile pentru a vă ajuta să vă gestionați datoriile. National Debtline poate fi accesat prin telefon sau webchat; de asemenea, puteți obține consiliere prin intermediul site-ului web.

0808 808 4000

https://nationaldebtline.org/contact-us/

Porchlight

‘Porchlight’ este o organizație caritabilă cu sediul în Kent, care oferă sprijin, consiliere și îndrumare persoanelor care nu au adăpost sau care riscă să devină fără adăpost. Dacă sunteți fără adăpost sau vă confruntați cu probleme care vă pot expune riscului de a vă pierde cazarea în Kent, puteți contacta linia lor de asistență gratuită pentru consiliere.

0800 567 7699

https://www.porchlight.org.uk/

RSABI

RSABI este o organizație de caritate care sprijină oamenii din agricultură din Scoția. Aici se includ muncitorii la fermă, inclusiv muncitorii sezonieri. Oferim sprijin practic, emoțional și, în unele cazuri, sprijin financiar. Serviciul nostru este complet imparțial și confidențial. Linia noastră de asistență este deschisă în fiecare zi a anului la numărul 0300 111 4166. Avem și o linie de asistență dedicată pentru Lucrătorii Sezonieri, cu servicii de traducere disponibile - 0300 111 4160.

0300 111 4166

https://rsabi.org.uk/How-RSABI-can-help

Hope For Justice

‘Hope for Justice’ oferă un serviciu de consiliere care oferă consiliere personalizată și specializată, precum și servicii de informare și redirecționare către autorități. Sprijinim supraviețuitorii să-și înțeleagă drepturile de indemnizație și drepturile legale, precum și să identifice unde sunt disponibile căi de atac legale. Dacă doriți să aflați mai multe despre cum vă putem ajuta, sau dacă vă confruntați cu dificultăți sau aveți orice întrebări legate de angajarea și tratamentul dumneavoastră ca lucrător în Regatul Unit, vă rugăm să nu ezitați să luați legătura cu echipa plurilingvă prin email la [email protected], sau sunați-ne la 0300 008 8000. (Programul nostru de lucru este de luni până vineri între orele 9:00 - 17:30 și putem oferi interpretare prin telefon dacă este necesar)

0300 008 8000

[email protected]

https://hopeforjustice.org/news/questions-about-survivor-care-in-the-uk/

Migrant Help

Migrant Help oferă sprijin persoanelor strămutate și victimelor exploatării în Scoția. Oferim asistență specializată și adăpost victimelor traficului de persoane și sclaviei moderne, precum și persoanelor aflate în întreținerea victimelor.

0141 8847900

[email protected]

https://www.migranthelpuk.org/contact

Centrepoint Outreach

„Centrepoint Outreach“ este o organizație de caritate care pune la dispoziția persoanelor fără adăpost și cu o situație precară din Boston resurse pentru a-i ajuta să își amelioreze situația și să își exploateze la maximum propriile capacități. Centrul nostru deschis publicului include structuri de găzduire a persoanelor care dorm în condiții insalubre, consiliere și sprijin, documente de trimitere către alte instituții, explicații privind procedurile, furnizarea pachetelor alimentare de urgență și de mobilier. Centrul nostru deschis publicului, magazinul, birourile și depozitul sunt situate la adresa: 15 Red Lion Street, Boston și sunt deschise între orele 9:30-12:00 și 14:00-15:30.

01205 306 900

https://centrepoint-outreach.com/what-we-do/

Medaille Trust

Proiectul Moving On al Medaille Trust lucrează cu supraviețuitori ai sclaviei moderne din Cheshire și Merseyside, West Midlands, Londra, Kent, Hampshire, Wiltshire și Manchester. Oferim asistență în ceea ce privește rezolvarea cazurilor, accesul la educație și la locuri de muncă, accesul la servicii de consiliere și de sănătate, integrarea în comunitate, accesul la justiție și viața independentă. Persoanele se pot auto-referi folosind formularul de pe site-ul nostru web la adresa : https://www.medaille-trust.org.uk/moving-on/moving-on-project-referral

0800 06 999 16

[email protected]

https://www.medaille-trust.org.uk/moving-on/moving-on-project-referral

Ella's

În cadrul organizației Ella's, depunem toate eforturile pentru a ne asigura că supraviețuitoarele traficului de persoane și ale exploatării sexuale în Londra primesc tot ce este necesar pentru a se recupera și pentru a își construi o viață nouă, în siguranță și libertate. Oferim acestor persoane un adăpost sigur, îngrijire pentru a depăși experiențele trăite și sprijin din partea comunității pentru a le ajuta să ducă o viață nouă, independentă.

[email protected]

https://www.ellas.org.uk/get-help

TARA

TARA oferă sprijin femeilor care cad victime traficului de persoane sau exploatării sexuale pe teritoriul Scoției. Oferim sprijin femeilor pentru găsirea unei locuințe sigure, pentru asistență juridică, asistență medicală și evaluare psihologică.

0141 276 7724

[email protected]

https://www.saferglasgow.com/

St Petrocs

St Petrocs este o organizație în scopuri caritabile care oferă asistență persoanelor din Cornwall care se confruntă cu lipsa unui adăpost. Avem două centre de resurse deschise publicului, unul în City Road, Truro, și celălalt la Breadline Centre, Penzance. Aceste centre oferă persoanelor care dorm în condiții insalubre, au o locuință precară sau riscă să rămână fără adăpost în curând, asistență în vederea găsirii unei locuințe și consiliere generală pe teme legate de locuință, ajutoare sociale și viață independentă. Dacă dumneavoastră sau o persoană pe care o cunoașteți riscă să rămână fără adăpost, suntem disponibili pentru a acorda consiliere și sprijin în mod confidențial.

01872 264153

https://www.stpetrocs.org.uk/

Dacă dvs. sau cineva pe care îl cunoaşteţi se află în pericol imediat, apelați 999.