08.12.2020

Drepturile muncitorilor in Greater Manchester

Fiecare persoană care lucrează în Marea Britanie, indiferent de statutul juridic, are drepturi la locul de muncă - chiar și în aceste momente dificile

Cetățenii români sunt exploatați pentru munca lor în fiecare zi în Greater Manchester. Unii sunt presați, manipulați în moduri îngrozitoare, sunt prinși de circumstanțe și forțați să ocupe locuri de muncă exploatante. Ar trebui să solicitați ajutor gratuit, de încredere și confidențial dacă întâmpinați oricare dintre următoarele situații.

Persoanele care vă presează să faceți lucruri pentru ei:

Persoanele care nu vă respectă drepturile la Locul de muncă: 

Pentru mai multe informații, descărcați GLAA Workers’ Right Pamflet disponibil în mai multe limbi. Și pentru mai mult sprijin, continuați să citiți mai jos ca să aflați care sunt organizațiile, la care le puteți apela. 

Tipuri de locuri muncă la care oamenii sunt cel mai des exploatați: 

Suport disponibil pentru cetățenii UE în Greater Manchester

 • Ajutor în accesarea consilierii legale și de imigrare 
 • Sprijin pentru asigurarea hranei  
 • Ajutor la configurarea online și accesul de sprijin 
 • Obținerea accesului la training și angajare  
 • Ajutor cu locuința  
 • Ajutor la accesarea serviciilor de consiliere și sănătate mintală  
 • Ghidare către alte servicii relevante 

Când obțineți o programare, puteți: 

 • Să vorbiți ce limbă doriți 
 • Să discutați problemele cu un asistent social 
 • Să obțineți ajutor și sprijin privind participarea la programări 
 • Să vă dezvoltați noi abilități și să căpătați încredere 
 • Să lucrați pentru a vă rezolva problemele 

Servicii suplimentare 

 • European Union Settlement scheme (EUSS) Application Assistance (Asistență pentru aplicare la Sistemul de înregistrare a cetățenilor din Uniunea Europeană în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit): Europia oferă asistență atunci când aplicați pentru statutul de ședere în Regatul Unit. Aceasta include sesiuni gratuite de predare online și programări pentru asistență individualizată de la personalul nostru experimentat. Modificările aduse serviciilor și formularelor din sectorul public vor fi formulate în infografice și postate pe Facebook 
 • Sesiunile de consiliere juridică vor fi la telefon sau online cu consilierul nostru pro bono Agnieszka Januszkiewicz, unde clienții pot solicita consiliere și asistență juridică. 
 • Sesiunile de consiliere pentru asistență socială includ programări gratuite cu șeful serviciului nostru de consiliere Norman Beverley, unde clienții pot primi sfaturi cu privire la locuințe, beneficii și utilități. 

Europia

Europia este o organizație caritabilă și de dezvoltare comunitară înregistrată. Ne angajăm să împuternicim, să sprijinim, să formăm și să reprezentăm cetățenii UE încă din 2008. 

Prin intermediul proiectelor noastre comunitare practice și de bunăstare , sesiuni de instruire, suport juridic si de consiliere, ajutăm oamenii să se simtă ca acasă, îi conectăm cu comunitățile lor locale și îi sprijinim cu informații și abilități pentru a depăși problemele sociale. 

Europia

Europia este o organizație caritabilă înregistrată nr. 1161453

0333 3058 570

[email protected]

https://europia.org.uk/

Mai multe căi de a primi suport

Sindicatele există pentru a proteja lucrătorii, în special în perioadele grele. Dacă sunteți mem bru al unui sindicat, vă recomandăm să luați legătura cu ei pentru ajutor și sfaturi. 

Dacă nu sunteți membru al unui sindicat, puteți afla care sindicat reprezintă lucrătorii din sec torul dvs. Odată ce ați devenit membru, sindicatul vă poate oferi sfaturi de angajare și vă poate oferi asistență juridică. 

În cazul în care angajatorul nu reușește să ofere un mediu de lucru sigur, care să vă protejeze de Covid-19, îl puteți raporta la Health and Safety Executive

Dacă credeți că dvs. sau cineva pe care îl cunoașteți este exploatat, sunați la Crimestoppers la 0800 555 111.

În caz de urgență, apelați 999.