08.09.2021

Puteți repera traficul de persoane?

Traficul de persoane reprezintă recrutarea de persoane prin metode de control sau constrângere în scopul exploatării pentru obținerea de profituri.

Nodurile de transport, rutele de transport și vehiculele de marfă sunt utilizate pentru traficul de persoane în și din Marea Britanie, astfel încât, atunci când sunteți pe drum, este important să fiți conștienți de semnele la care trebuie să fiți atenți. Învățarea identificării semnelor este primul pas pentru a combate traficul de persoane și poate reprezenta diferența în salvarea vieții cuiva.

Iată câteva semne la care trebuie să fiți atenți:

  • Persoane care ies dintr-un camion sau tir, mai ales din senin sau în grabă, pentru a nu fi văzute, sau care se îndreptă spre sau intră în partea din spate a unui camion. Persoanele care sunt lăsate în spații de tranzit și care urcă în alte vehicule.
  • Dacă auziți zgomote din spatele unui camion – sunați întotdeauna la 999, în special dacă vehiculul este unul frigorific.
  • Dacă sesizați că ceva nu este în regulă cu vehiculul – de exemplu, dacă sunt aruncate produse din vehicul, dacă se încearcă atragerea atenției altor participanți la trafic, dacă este parcat departe de zonele amenajate sau dacă ridică suspiciuni .
  • Persoane îmbrăcate neadecvat, cu machiaj care ar putea acoperi vânătăi sau sunt îmbrăcate cu haine murdare sau care nu le vin, cu un nivel scăzut de igienă personală.
  • O persoană care pare că așteaptă pe cineva, în special dacă pare că se simte inconfortabil sau din afara peisajului, este, de asemenea, un semnal de alarmă. Dacă cineva poposește într-o parcare nu ar trebui să fie considerat imediat ca fiind suspicios, dar dacă este vizibil neliniștit, rănit sau nu știe cine îl preia sau unde merge, atunci ceva nu este în regulă.

Dacă aveți suspiciuni pe care doriți să le raportați, atunci sunt câteva elemente cheie de care trebuie să țineți cont.

Gândiți-vă în primul rând la siguranța dvs.: fiți atenți la pericolele din trafic și nu vă apropiați de scena incidentului. Stați departe și încercați să nu vă faceți văzuți de suspecți sau victime și raportați de la o distanță sigură. Declarațiile primului martor sunt cele mai importante și cele mai valoroase pentru poliție, oferind o imagine exactă a incidentului.

Rețineți că poate fi vorba despre scena unei crime: încercarea de a salva pe cineva poate distruge dovezi importante și vă poate pune în pericol, sau vă poate răni pe dvs. sau alte persoane.

Atunci când observați un incident suspect, ar trebui să notați în detaliu următoarele lucruri pentru declarația dvs.:

Locația: coordonate GPS, nume de drumuri, orașe sau sate din apropiere.

Informații despre vehicul: nr. de înmatriculare, culoarea vehiculului sau remorcii, numele companiei.

Semnalmentele suspectului și victimei: Vârstă, sex, etnie, înălțime, haine etc.

Sens de deplasare: În ce direcție se îndreaptă? Erau pe jos sau într-un vehicul?

Fotografii sau video: dacă puteți să înregistrați dovezi asupra celor menționate mai sus, fără să fiți văzut.

Țineți minte: dacă sesizați că ceva nu este la locul lui, este important să raportați suspiciunile. Dacă sunteți de părere că cineva se află în pericol, sunați la 999.

Dacă doriți să raportați o suspiciune în mod anonim, atunci puteți trimite un raport către STOP APP. Această semnalare va fi trimisă către autoritățile și / sau serviciile abilitate și va furniza informații asupra imaginii de ansamblu a punctelor de interes și a incidentelor pentru a ne ajuta să înțelegem și să prevenim traficul de persoane și sclavia modernă.

Pentru a raporta anonim o infracțiune: Crimestoppers | 0800 555 111

Puteți descărca gratuit STOP APP pe iOS sau Android în magazinul de aplicații pentru a raporta suspiciuni.